İstiklal Caddesi'ndeki Suruç anması engellendi: 6 gözaltı

20 Temmuz 2015'te Suruç'ta gerçekleşen bombalı saldırıda öldürülen 33 kişi için Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. 6 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer / Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 günü IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu ölen 33 kişi için İstiklal Caddesi'nde yapılmak istenen anma polis tarafından engellendi. 

"Suruç için adalet, herkes için adalet" pankartı açarak Galatasaray Meydan'ına yürüyen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda polis tarafından önce çembere alındı, sonrasında gruptan 6 kişi darp edilerek gözaltına alındı. 

Evrensel'in haberine göre yapılan açıklamada, "Suruç'un mücadelesi herkesin mücadelesidir. Bizler biliyoruz Suruç'ta katledilenler oradan ibaret değil. Rabia Naz'ın, Nadira Kadirova'nın, Çorlu tren kazasının, Ankara Katliamı’nın tüm katliamların hesabı Suruç'un sahiplenilmesinden geçiyor. Bu sahiplenmeyi büyüteceğiz. Herkesi bu sahiplenmeye çağırıyoruz. Eğer Suruç katliamın hesabı sorulsaydı daha başka katliamlar yapılmayacaktı" denildi.

Bugün Ankara'da Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılmak istenen anmaya da izin verilmemiş, 13 kişi gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)