İstifa eden Hatipoğlu'na eski partisinden çağrı: 'Vekillikten de istifa et'

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun partisinden istifasının ardından, partinin Eskişehir örgütünden "Vekillikten de istifa et" çağrısı geldi.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun partisinden ayrıldığını duyurması sonrası İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan'dan açıklama geldi.

İstifanın tek taraflı bir karar olduğunu ve bu nedenle “Hayırlı olsun” demekten başka söylenecek bir söz olmadığını ifade eden Ulucan, Nebioğlu'na vekillikten de istifa çağrısında bulundu.

Ulucan, "Elbette Sayın Hatipoğlu’nun, kendisini milletvekili yapan Eskişehir’deki İYİ Partili seçmene karşı bir sorumluluğu olduğunu biliyoruz. Bu sebeple siyasi etik gereği partisinden istifa eden Hatipoğlu'nun milletvekilliğinden de istifa etmesi uygun düşer kanaatindeyiz" diye konuştu.

Hatipoğlu'nun Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmediği için partisinden istifa ettiği iddiasına da yanıt veren Ulucan, "Sayın Hatipoğlu'nun adaylık isteği olmamıştır, kendisi meclis çatısı altında görevini sürdürmek istediğini ifade etmiştir" dedi.