İşten çıkarılan Mevlüde Ünal'a destek: Hugo Boss patronu iftirasını geri alacak ve hesap verecek

Tekstil-İş Sendikası ve İzmir İşçi Kadın Meclisi, Kod 46 ile işten atılan Hugo Boss işçisi Mevlüde Ünal'a destek verdi: “Hugo Boss patronu iftirasını geri alacak ve hesap verecek.”

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Tekstil-İş Sendikası ve İzmir İşçi Kadın Meclisi, İzmir'de kıdem tazminatını ödememek için hırsızlıkla suçlanarak Kod 46 ile işten atılan Hugo Boss işçisi Mevlüde Ünal için, Ege Serbest Bölgesi girişinde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya işten atılan Mevlüde Ünal'ın yanı sıra daha önce haksız şekilde Vestel’de işten çıkarılan Manisa İşçi Kadın Meclisi üyesi Yeliz Kurt ve İşçi Hareketi Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık ile İzmir İşçi Kadın Meclisi adına Cansu Songur da katıldı.

Birleşik İşçi Zemini, Birleşik İşçi Kurultayı, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Devrimci İşçi Partisi, Dostluk ve Kültür Derneği, EHP, İKEP, Kaldıraç, Umut-Sen temsilcileri de açıklamaya katılarak Hugo Boss işçilerine destek verdi.

ÜNAL: 17 YIL SONUNDA KOD 46 İLE İŞTEN ÇIKARILMAK ÇOK ACI

Açıklamada konuşan Mevlüde Ünal, “Hugo Boss'un belirli kapılarında sadece güvenlik varken; güvenliğe benim adım veriliyor ve sadece benim çantam aranıyor. Çantamda bir kumaş parçasını bulup, 'Hugo Boss etiketli ürün olduğu' iddia ederek bana muamele ediliyor. Cumartesi günü ben sendikaya üye oluyorum, salı günü iş akdimi feshediyorlar” dedi.

Defalarca hırsızlık yaptığı yönündeki söylemlere dikkat çeken Ünal, “Defalarca bunu yapıyorsam, kamera kaydı görmek istiyorum dediğimde ise, üretim içinde kamera kaydımız yok deniliyor. Buradan tekrar soruyorum, 17 yıldır ben Kod-46'yı uygulayan bir operatörsem neden beni tutuyorsunuz? Bir insanın 17 yıl hiç ihtarının olmaması, biriyle kavgasının olmaması ve 17 yıl sonunda Kod-46 ile işten çıkarılması çok acı” diye konuştu.

'HUGO BOSS PATRONU HESAP VERECEK'

İzmir İşçi Kadın Meclisi adına konuşan Cansu Songur ise iftira atılarak kıdem tazminatı gasp edilen ilk işçinin Ünal olmadığını belirterek, Türkiye'de fazla mesai ve düşük ücretle çalıştırılan milyonlarca işçinin olduğuna dikkat çekti.

“Patronlar yıllarca işçilerin üzerinden ceplerini doldururken işçinin kıdem tazminatını ödemekten kaçmak için türlü oyunlar oynuyor” diyen Songur şöyle devam etti:

“Dardanel'de kötü koşullarda çalışmaya zorlanan, Vestel'de hakkını aradığı için işten atılan, Hugo Boss'ta hırsızlıkla suçlanıp tazminatı elinden alınan işçinin hikayesi aynı. Ancak biz mücadelemizle bu hikayeyi hep birlikte değiştirebiliriz. Sömürüsüz, şiddetsiz eşit bir dünya isteyen kadınlar şimdi patronlara direniyor. Mevlüde'ye iftira atan Hugo Boss patronu iftirasını geri alacak ve hesap verecek. Her işyerinde komitelerimizi, İşçi Kadın Meclislerimizi kuracağız.” (DUVAR)