'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi, 20-29 Mart 2024 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada'da yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapı Kredi bomontiada, 20-29 Mart 2024 tarihleri arasında, İstanbul kültür mirasının ve gastronomi dünyasının önemli markalarından Baylan’ın 100. yaşına özel düzenlenen “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Araştırmacı yazar ve akademisyen Sevecen Tunç tarafından kaleme alınan ve bir kültür arşivi olma niteliği taşıyan “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” kitabından yola çıkarak hazırlanan sergi, İstanbul’un yeme-içme kültüründeki değişim ve dönüşümüne öncülük eden, Cumhuriyet’le yaşıt Baylan’ın asırlık yolculuğunu Cumhuriyet tarihine koşut biçimde, tarihi dönemeçlerin, değişimlerin, toplumsal ve ekonomik gelişmelerin izlerini sürerek anlatıyor.

Küratörlüğünü Sevecen Tunç’un yaptığı, tasarım ve kurgusunu ise Burçak Madran’ın üstlendiği sergi kapsamında Baylan’ın tarihine ışık tutan fotoğraflar, belgeler, geçmişten günümüze kullanılan mutfak ekipmanları, birbirinden farklı tasarımlardaki çikolata ve şekerleme kutuları ziyaretçiye sunuluyor.

“İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisi, 20-29 Mart 2024 tarihleri arasında her gün, 11.00- 20.00 saatlerinde Yapı Kredi Bomontiada GALERİ’de ücretsiz olarak ziyaret edebilir.

Etiketler baylan sergi