İstanbul'dan giden çevreciler İkizdere'de

Türkiye’de doğanın talanına karşı mücadele veren çeşitli ekoloji grupları İstanbul’dan İkizdere’ye giderek 135 günden beri Cengiz inşaatın taş ocağına karşı direnen bölge halkına destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE - Türkiye’deki yerel olarak mücadele veren çevreci gruplar ile çeşitli politik ekoloji grupları ile Karıncalar grubunun da içinde yer aldığı ‘İkizdere Çevre Gönülleri’ İstanbul’da buluşarak otobüslerle İkizdere’ye gitti.

Cengiz İnşaat'ın Eskencidere vadisinde yapmak istediği taş ocağına karşı 135 günden beri direnenlerle dayanışma için önceki gün İkizdere ye giden gönüllüler, İkizdere Kaymakamlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Daha sonra “Cengiz İkizdere’den defol” sloganları eşliğinde taş ocağı çalışmasının yapıldığı alana yürüyen grup, çalışma yapılan alana girmek isteyince jandarma ile tartışma yaşadı. Jandarmanın tutumunu kalabalık grup “Cengiz'i'n değil, halkın askeri” şeklinde sloganla protesto etti. Grup ayrıca “Doğayı korumak anayasal hakkımızdır, sizler bu hakkımızı engelliyorsunuz, bu yaptığını suçtur” dedi.

Tartışma esnasında vadide iş makinelerinin çalıştığı görüldü. Yaşanan tartışmaların ardından kalabalık grup vadiden ayrıldı.

Öte yandan, çalışma alanının demir kapısındaki iki levhayı düşürdükleri gerekçesiyle iki İkizdereli hakkında soruşturma açılacağı öğrenildi.