İstanbul’daki tarihi Myrelaion Rotundası için kiralık ilanı verildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait Myrelaion Rotundası için kiralık ilanı verildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat, "Yapının kiralama sitelerinde dolaşmasına çok üzülüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait Myrelaion Rotundası için Sahibinden.com'da kiralık ilanı verilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, ilana dair açıklama yaptı. Polat, "Bakanlık kiracısından alıp İBB’ye tahsis etse hem restore eder hem de halka kazandırırız” dedi.

Mimar Selahattin Tüysüz, Twitter hesabından ilanın ekran görüntülerini paylaşarak, "Dünyanın en büyük ikinci rotundası olan Myrelaion 32 yıllığına kiralanacakmış. Laleli bölgesinde müze ve kamusal alan eksiği giderebilecek tek nokta burası. Umarım @FatihBelediye @IbbMiras bu alanı kente geri kazandırabilir" yazdı. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise Tüysüz'e yanıt vererek, "Burası zaten kamunun hem de Kültür Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü. Biz yıllardır takipçisiyiz yapının. Kiralama sitelerinde dolaşmasına çok üzülüyoruz. Bakanlık kiracısından alıp İBB’ye tahsis etse hem restore eder hem de halka kazandırırız” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)