İstanbul'da salgın toplantısı: Artan vakalar sebebiyle hastaneye yatan sayısında artış gözleniyor

İstanbul'da sağlık yöneticileri ve başhekimlerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Koca, "Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü (Covid-19) salgınında vaka sayısının en yüksek olduğu il durumundaki İstanbul'da, sağlık yöneticileri ve başhekimlerle toplantı yaptı. 

İstanbul'daki sağlık hizmetlerini değerlendirdiklerini aktaran Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vaka sayılarındaki artışın hastanelere "bir miktar" yansıdığını aktardı. 

Koca, "Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Bulaşıcılığı yüksek olan omicron varyantı nedeniyle tedbirlerin daha önemli hale geldiğini belirten Koca, "Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek. Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aşı, maske ve mesafe en önemli gücümüz. Maskeyi kalabalık ortamlarda aklımızdan da yüzümüzden de çıkarmayalım" dedi. (HABER MERKEZİ)