İstanbul'da Onur Yürüyüşü çağrısı: Bir arada yaşamı savunan herkesi davet ediyoruz

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi, yarın düzenlenmesi planlanan yürüyüş için, "Herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi, 20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü için 26 Haziran Pazar günü saat 17:00’de Sıraselviler Caddesi'nde yapılacak basın açıklamasına destek çağrısı yaptı.

Komite tarafından paylaşılan açıklama şöyle:

"Bu sene 'direniş' teması ile düzenlenen 30. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Pazar günü saat 17:00’de Sıraselviler’de gerçekleşecek olan 20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü ile son buluyor.

İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü Komitesi, direnerek kazanılacağını bilen herkesi 26 Haziran Pazar günü saat 17:00’de İstanbul’da Beyoğlu İlçesi’nde yer alan Sıraselviler Caddesi’ne çağırıyor:

Tüm LGBTİQA+’lar ve bir arada yaşamı savunan herkese;

20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü Komitesi olarak; her gün her an, sokakta, okulda, otobüste, evde, işte varlığıyla direnen, her yürüyüşü onur yürüyüşü olan ya da olmayan tüm lubunyaları ve tüm fobi karşıtlarını 26 Haziran günü saat 17:00’de Sıraselviler Caddesi’nde gerçekleşecek basın açıklamamızı okumak için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Sıraselviler önünde başlayacak lâkin 1-2 sokağa sığmayıp caddelere, meydanlara taşacak olan buluşmamız, dans ederek, sloganlarımızı atarak, pankartlarımızla; neşemiz, kahkahalarımız ve direnişimizle tüm Taksim’e, İstanbul’a yayılsın.

Yarın herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)