İstanbul’da fırtına: Bir tanker karaya oturdu, 1 tekne battı

İstanbul'daki fırtına nedeniyle bir gemi karaya oturdu. Gemide mahsur kalan mürettebat çalışmalar sonucu kurtarıldı. Kartal'da ise 1 tekne battı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiddetli rüzgarın etkili olduğu İstanbul'da, Kazlıçeşme sahilinde bir gemi karaya oturdu.

DHA'nın haberne göre, Zeytinburnu ilçesi açıklarında saat 01.00 sıralarında "Kadriye Ana" isimli yakıt tankeri dalgaların da etkisi ile sürüklenerek karaya oturdu. Tankerin kaptanı bu gelişme üzerine yardım çağrısında bulundu.  

İhbarla birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ile polis ve itfaiye ekipleri harekete geçti. Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, tankerdeki mürettebatı ve karaya oturan tankeri kurtarmak için çalışma başlattı. 

Tankerde bulunan mürettebatı kurtarmak için bir süre hazırlık yapıldı. Bu sırada Denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma botları önlem aldı.

İtfaiye ekipleri tankerden atılan halat yardımıyla gemideki mürettebatı tek tek tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu tankerde bulunan 11 mürettebat kurtarıldı.

Tankerin ise sabah saatlerinde hava şartlarının uygun olması halinde kurtarılacağı öğrenildi. Tankerden kurtarılan mürettebat Kıyı Emniyetine bağlı ekipleri tarafından götürüldü. 

İstanbul'un Kartal ilçesindeki Dragos sahilinde ise olumsuz hava koşullarının etkisi ile 1 tekne battı. Batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarılırken, diğer teknelerin sahipleri ise teknelerini kurtarmak için takviye halatlar bağladı.

Yükselen dalgaların kıyıya vurduğu sahilde yürüyüşe çıkanlar da yürümekte zor anlar yaşadı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada vatandaşlardan tedbirli olunması istendi. (HABER MERKEZİ)