İstanbul’da Erhan Eser polis tarafından öldürüldü

Beylikdüzü ilçesinde 23 yaşındaki Erhan Eser, 'dur' ihtarına uymadığı iddia edilerek polisin açtığı ateş sonucu vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde polis uygulama noktasında ehliyeti olmadığı için aracı durdurmadığı ileri sürülen Erhan Eser (23) polisin aştığı ateş sonucu öldü. Beylikdüzü Devlet Hastanesi yakınlarında polis taraması sonucu sol arka kapıdan giren kurşunun Eser’in sırtından akciğerine isabet ettiği belirtildi. Eser ile aynı arabada bulunan Cihan Karakaş ile birlikte 2 kişi, Eser’i yakında bulunan hastaneye götürdü. Eser, burada 10 dakika sonra vefat etti.

Konuya dair Mezopotamya Ajansına konuşan Eser’in kuzeni Fırat Eser, olay yerine giden ikinci kişi olduğunu söyledi. Kendisinden önce Eser’in ağabeyi Bilal Eser’in olay yerine gittiğini aktaran Eser, olay yerine gittikleri sırada orada yüzlerce polisin bulunduğunu aktardı. Eser, “Kuzenimin ehliyeti yoktu. Bu nedenle uygulamada durmuyor” dedi. Kuzeni Eser’in aracı durdurması üzerine polisin ateş ettiğini dile getiren Eser, “Mermi sol arka kapıdan içeri girip kuzenimin sırtına isabet etmiş. Mermi direkt akciğere gelmiş. Kuzenim vurulması ardından polis hiçbir şey yapmamış. Arabada bulunan arkadaşları onu kucaklayıp yakında bulunan Beylikdüzü Devlet Hastanesine götürmüş” dedi.

Kuzenin hastanede kalbinin durduğunu aktaran Eser, “10 dakika sonra kalbi durmuş. Olay yerine gittiğimizde orada en az 100 polis vardı. Kimse bize bir şey anlatmıyordu. Vuran polis nerede, araba nerede bilmiyoruz. Ayrıca gençler de gözaltına alınmış. Bize söylendiği kadarıyla Beylikdüzü Emniyeti’ne götürülmüşler” diye konuştu. Erhan Eser’in ailesi ve akrabaları tarafından hastaneden alınarak Arnavutköy’de bulunan Haraççı Mezarlığı’nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)