İstanbul'da alacaklılar nakliye şirketini bastı

İstanbul’dan Irak’a tekstil ürünü gönderen firmalar, taşımacılığı yapan Bağdat Grup’tan paralarını alamadı. Onlarca alacaklı dün akşam, şirketin Güngören’deki merkezini bastı.

Alacaklılar dün gece yaşanan gerilimin ardından bugün de şirket merkezine giderek yanıt almaya çalıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’dan, Irak’ın Bağdat, Basra, Kerkük ve Necef kentlerine tekstil ürünü gönderen yüzlerce firma, paralarını alamadıkları gerekçesiyle nakliye işini yapan Iraklılara ait Bağdat Grup'un merkezine geldi. Alacaklı olduklarını söyleyen şirketlerin çoğu ödemelerini alamadıklarını belirtti.

İstanbul'da Fatih Laleli, Merter ve Zeytinburnu gibi tekstil sektörünün kalbinin attığı yerlerden alınan ürünler, anlaşmalı taşımacılık şirketleri üzerinden alıcılara ulaştırılıyor. Bu alanda faaliyet gösteren en büyük şirketlerden biri olan Bağdat Grup (Baghdad Group Tekstil Turizm Kargo Ve İnş. San. Dış Tic. Limited Şirketi) ile ilgili ise bir süredir ciddi bir sıkıntının yaşandığı öğrenildi. Halktv.com.tr’den Dinçer Gökçe'nin haberine göre dün akşam yüzlerce kişi şirketin Merter’deki merkezini bastı. Alacaklılar, 20 günü aşkın bir süredir paralarını alamadığını kaydetti.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Arbedenin büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Ekiplerin müdahalesi ile alacaklılar sakinleştirildi. Dün akşam yapılan açıklamada “Yarın (Bugün) 50-60 kişinin parası ödenecek” denildi. Şirketin merkezine bu sabah gidildiğinde çok sayıda kişinin parasını almak için bekledikleri görüldü. Şirket hava kargo taşımacılığı da yapıyordu.

'20 GÜNDÜR PARAMIZI ALAMADIK'

Bir alacaklı, “Bağdat’a tekstil ürünü gönderdik. Malı gönderdiğimiz firma, parayı Bağdat Grup’a teslim ediyor. Biz de paramızı bu firmadan alıyoruz. Ancak 20 gündür paramızı alamadık. Toplamda 400 bin dolar alacaklıyız” dedi. Alacaklılar, bu sabah erken saatlerde, tekrar şirket merkezine geldi.

‘MALI ALDIĞIM YERE ÖDEME YAPAMADIM’

Günlerdir oyalandığını söyleyen K. E. isimli bir başka alacaklı ise "26 bin dolar alacağımız var. Malı aldığımız yerlere ödeme yapmamız gerekiyor. Ancak, sağlıklı bir yanıt alamıyoruz” diye konuştu.

Bir başka alacaklı ise “Mağdur firma ve şahıs sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Ödemesi yapılamayan para ise milyonlarca dolar. Şirketin Bağdat ofisinden bir yöneticinin, toplanan paralarla Dubai’ye kaçtığı ifade ediliyor” diye konuştu.

TAŞIMACILIKTA DEVLER ARASINDA

Öte yandan, bugünlerde kayda değer bir sıkıntının içinde olduğu anlaşılan Bağdat Grup, İstanbul’dan ağırlıklı olarak ürün taşıyan en büyük firmalardan biri konumunda. İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 2016’da yapılan şirket Wisam Mohanad Abayechi (Yeni ismi Savaş Sabancı) ve Saif Mohanad Abayechi kardeşlere ait. İstanbul’da iki şubesi daha bulunan şirketin Irak’ta da bir dizi şubesi var.

Konu ile ilgili şirket yetkililerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler Nakliye Irak