İstanbul Sinema Müzesi’nden 'Gelecek Sinemada' projesi

“Gelecek Sinemada” Proje Geliştirme Atölyesi’ne başvurular başladı. Ücretsiz gerçekleştirilecek olan eğitim programı için başvurular 21 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sinema Müzesi (İSM), 'Gelecek Sinemada' adlı bir eğitim programı başlatıyor. 'Gelecek Sinemada' Proje Geliştirme Atölyesi’yle, nitelikli sinemanın gelişmesi için proje ön yapım ve tasarım aşamalarının iyi çalışılması, yol haritasının iyi çizilmesi ve sektörün bir kültür olarak da gelişmesi amaçlanıyor.

Atölye Tasarımının ve Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan’ın üstendiği 'Gelecek Sinemada 'Proje Geliştirme Atölyesi’ne 16-26 yaş aralığındaki gençler seçilecek. "Fikirden Filme Giden Yol", "Logline, sinopsis, treatman, senaryo", "Bir filmin sahne analizi", "Moodboard", "İş akışı, planlama ve bütçeleme", "Meslek birlikleri, marketler, fonlar", "Sunum dosyasının sırrı", "Proje Sunumu", "Film ve Teorik Evren", "Medya Hukuku", "Kitlesel Fonlama Pazarlama, Dağıtım, Ürün Geliştirme" gibi başlıklarda 5 ay sürecek eğitimlerin verileceği proje kapsamında "Ustalarla Buluşma" bölümünde de Türkiye sinemasının önde gelen yönetmen ve oyuncularıyla buluşmalar gerçekleştirilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 21 AĞUSTOS

“Gelecek Sinemada” Proje Geliştirme Atölyesi’nin yüzde 80’ine katılım sağlayanlara program sonunda katılım belgesi verilecek. Atölye sonunda seçilen en başarılı ilk 3 film sunum dosyası sahibine staj imkânı sağlanacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek olan eğitim programı için başvurular 21 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Atölye programına katılım için başvurular buradan yapılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)