İstanbul Maltepe'de orman yangını

İstanbul Maltepe'ye bağlı Başıbüyük mevkiinde orman yangını çıktı. Evlere yaklaşan yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe'de bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına havadan da müdahale edildi. Yerleşim alanlarına kadar ilerleyen alevler, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü. 

DHA'nın haberine göre yangın 14.30 sıralarında, Maltepe Başıbüyük Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. Gökyüzünü kaplayan dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Alevler kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Büyüyen alevler, bir evin bahçesine ve bir gecekonduya sıçradı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken yangın ekiplerin çalışmaları sonucu söndürüldü. Mahalleli de ellerindeki kova ve hortumlarla soğutma çalışmalarına katıldı. Kimileri ise hortumla su tutarak evlerini soğutmaya çalıştı. Bir evin camları alevler nedeniyle patladı. Yanan ormanlık alan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi, havadan da görüntülendi. 

Mahallelilerden Senem Ekren, "Biz yangının nasıl çıktığını anlamadık. Camdan dışarı baktım, buralar komple kıpkırmızı yanıyordu, alevler gökyüzüne kadar gelmişti. Aşağı indik yardıma ihtiyaç var mı diye. Herkes çoluğunu çocuğunu sırtlamış, evcil hayvanlarını almış yukarı doğru kaçıyor. Herkes feryat figan ediyor. Yardım edelim dedik hortumları taktık. İtfaiye geldikten sonra bu tarafı söndürmeye başladılar o taraf yandı. Alevler bu eve geliyordu az daha. Az daha ev yanıyordu" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Maltepe yangın