İstanbul Kitapçısı, Avesta ve Lîs'i listeye aldı

İstanbul Kitapçısı, Gazete Duvar'ın haberinin ardından Kürt yayınevleri Avesta ile Lîs'e ait kitapları sitesine alarak satışa sundu. Avesta Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin "Kürt dili, Kürt Kültürü meselesi hala bir varlık yokluk meselesidir. Biz imtiyaz, ayrıcalık istemiyoruz ama ayrımcılık da istemiyoruz. Bundan sonrada öyle olmasını umuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt yayınevlerine 'bir takım hassasiyetler' gerekçesiyle kısıtlama veya engel uygulayan İstanbul Kitapçısı, tepkilerden sonra Avesta'nın adını yayınevleri listesine ekledi. İstanbul Kitapçısı, Lîs Yayınevi'ne ait Türkçe ve Kürtçe 88 kitabı da sitesinde satışa sundu.

Gazete Duvar'ın 'İstanbul Kitapçısı'nda Kürtçe yayınlara 'hassasiyet' engeli' başlığıyla yaptığı haberi sonrasında, Avesta Yayınevi'nin 628 kitabı İstanbul Kitapçısı'nın internet sitesinde satış listesine konulduğu görüldü. 

ABDULLAH KESKİN: UMARIM BU TÜR SORUNLAR GERİDE KALIR

abdullah keskin
Abdullah Keskin

Avesta Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin şunları söyledi:

“Kürt dili, Kürt Kültürü meselesi hala bir varlık yokluk meselesidir. Kürtçe ve Kürt kültürü söz konusu olduğunda, Türkiye ortalamasının çok ilerisinde olan insanlar bile bir zabıta, bir polis hatta basın polisinin çok gerisine düşebiliyorlar. Umarım bu tür sorunlar geride kalır. Biz yasaklamaları konuşmak yerine umarım kültürlerarası Kürt edebiyatı ile Türk edebiyatı arasındaki ilişkileri, çevirileri ortak farklı noktaları konuşuruz. Bunun zamanı çoktan geldi. Bunun son olmasını diliyorum. Kürtçe bu toprakların kadim bir dili ve kültürü olarak hak ettiği yerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz imtiyaz, ayrıcalık istemiyoruz ama ayrımcılık da istemiyoruz. Bundan sonrada öyle olmasını umuyoruz.”

İstanbul Kitapçısı, Avesta'yı yayınevleri listesine aldıktan sonra Lîs Yayınevi'ne de yer verdi. Lîs Yayınevi'ne ait Türkçe ve Kürtçe 88 kitabı sitesinde satışa sundu.