İsrailli yetkiliden 'Gazze Auschwitz gibi müze olsun' önerisi

Metula yerleşim biriminin yöneticisi Azoulai, Gazze halkının Lübnan'daki mülteci kamplarına gönderilmesini, Gazze'nin Holokost'un sembollerinden Auschwitz gibi boş bir müze alanı olmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'de Metula yerleşim biriminin yöneticisi David Azoulai, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin 'dümdüz edilmesi' ve Auschwitz gibi 'boş bir müze' alanına dönüştürülmesi gerektiğini savundu. 103FM radyo istasyonuna konuşan Azoulai, tüm Gazzelilerin Lübnan'daki mülteci kamplarına gönderilmesini de talep etti. 

The Jerusalem Post'un haberine göre, Azoulai, Ben Caspit ve Yinon Magal'a verdiği röportajda, "7 Ekim'den sonra, insanları güneye gitmeye çağırmamalıyız. Onları kumsallara yönlendirmeliyiz. Donanma, onları halihazırda yeteri kadar mülteci kampı bulunan Lübnan kıyılarına götürmeli. Sonrasında denizden Gazze'deki sınır çitine kadar bir güvenlik şeridi oluşturulmalı; burası tamamen boş olmalı ve bir zamanlar orada olanların bir hatırlatıcısı olmalı. Bu, Auschwitz toplama kampına benzemeli" diye konuştu. 

'MÜZE OLSUN VE İSRAİL DEVLETİNİN YAPABİLECEKLERİNİ GÖSTERSİN'

"Gazze'deki herkese kumsallara gitmesini söyleyin" diyen David Azoulai, "Donanma gemileri, teröristleri Lübnan kıyılarına çıkartmalı. Tüm Gazze Şeridi boşaltılmalı ve aynı Auschwitz (toplama kampı) gibi dümdüz edilmeli. Bırakın orası bir müze olsun, İsrail devletinin yapabileceklerini göstersin ve (insanları) Gazze Şeridi'nde yaşamaktan caydırsın. Bu, onlara görsel bir temsil sunmak için yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısının 'ikinci Holokost' olarak adlandıran Azoulai, "Lübnan'ın halihazırda mülteci kampları var, gitmeleri gereken yer orası" diye konuştu. İsrailli yetkili, "Gazze'yi boş ve yerle bir edilmiş bir halde bırakmalıyız ki orada yaşayan insanların deliliğini gösteren bir müze işlevi görsün" dedi. 

'HİZBULLAH GÜNEYDEKİ DURUMU GÖZLEMLİYOR'

Ülkenin kuzey sınırındaki duruma ilişkin de konuşan İsrailli yetkili, "Hizbullah güneydeki durumu gözlemliyor. Eğer onu gerektiği gibi ele almazsak bunu bir zayıflık olarak görecekler. Terörizm ne kadar güçlü olursa olsun korku içinde yaşayamayız ya da insanları evlerinden söküp atamayız. Kararlı davranmamız gerekiyor" dedi.

David Azoulai, röportaja şu sözlerle son verdi: "Kuzeyin yerinden edilmiş sakinleri, evlerine ne zaman ve nasıl döneceklerini bilmeli. Savaş ya da can kaybı istemiyoruz. Ancak, Hizbullah'ın barışçıl bir şekilde teslim olacağına inanmıyorum."

İkinci Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Almanyası'nın başta Yahudiler olmak üzere toplu katliam yapmak için çeşitli ülkelerde kurduğu toplama ve imha kampları oldu. Bu kampların en büyüğü Polonya'daki Auschwitz-Birkenau kampıydı. Auschwitz, aralarında Romanların, engellilerin ve LGBTİ+'ların da olduğu yaklaşık 6 milyon insanın toplama kamplarında öldürüldüğü Yahudi soykırımı için simge niteliği taşıyor. Sadece Auschwitz kampında yaklaşık 1,1 milyon kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)