İsrailli futbolcu Jehezkel serbest bırakıldı

Gol sevincinde yaptığı hareket nedeniyle gözaltına alınan Jehezkel, "Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaşın bitmesini istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de katliama başladığı güne atıfla bileğindeki "100 days 07.10" yazısını gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel, "Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim" dedi. 

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TRT'nin haberine göre;  İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in sınır dışı edilmesine karar verildi.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Antalyaspor yönetimi de futbolcunun kadrodan çıkarıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da İsrail katliamını savunan futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

FUTBOLCUNUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel’i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi.

'SAVAŞIN SON BULMASINI İSTİYORUM'

Jehezkel’in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.

ANTALYASPOR KADRO DIŞI BIRAKTI

Süper Lig ekibi Antalyaspor, Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Antalyaspor'dan yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Jehezkel Antalyaspor