İsrail'in Güney Kıbrıs Büyükelçiliği dışında patlama: 4 kişi gözaltında

İsrail'in Lefkoşa'daki büyükelçiliği dışında küçük bir patlama meydana geldiği, gece yaşanan olayla bağlantılı olarak yaşları 17 ile 21 arasında değişen dört kişinin polis sorgusunda olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lefkoşa'daki Güney Kıbrıs Büyükelçiliği dışında gece saatlerinde küçük bir patlama meydana geldi. Polis, patlamanın hasara ya da yaralanmaya yol açmadığını bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kıbrıs polisi, konuya ilişkin açıklamasında, 'az miktarda piroteknik malzeme' içeren metal bir nesnenin büyükelçilik yerleşkesinin çevresinden 30 metre ötede patladığını belirtti. Polisten yapılan açıklamaya göre, yaşları 17 ile 21 arasında değişen dört şüpheli olayla ilgili polis sorgusuna alındı. Şüphelilerden birinin aracında polis tarafından iki bıçak ve bir çekiç bulunduğu bilgisi paylaşılırken, Kıbrıs devlet radyosu gözaltındaki dört kişinin Suriye vatandaşı olduğunu duyurdu.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI 15'İNCİ GÜNÜNDE

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin yaşamını yitirdiği, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk, 4 bin 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci yaşamını yitirmişti. (DIŞ HABERLER)