İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 100. gün: Can kaybı 23 bin 968'e yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi'ni gece boyunca havadan ve karadan vurmaya devam etti. Saldırılarda 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırının ardından İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar 100'üncü gününde. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, üç ayı aşkın süredir havadan ve karadan devam eden saldırılarda ölü sayısının 24 bine yaklaştığını bildirdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde 23 bin 968 Filistinli yaşamını yitirdi, 60 bin 582 kişi ise yaralandı. Son 24 saat içinde İsrail'in saldırılarında 125 kişinin öldüğü, 265 kişinin yaralandığı ifade edildi.

GECE BOYU DEVAM EDEN SALDIRILARDA 100'Ü AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail, dün gece boyunca da Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan saldırmaya devam etti. Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda 100'den fazla kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Derec Mahallesi'nde yaşayan Kasım, Hassuna, Zuh ve Şubki ailelerinin kaldığı bir binaya düzenlenen bombardımanda 50 kişi hayatını kaybederken, saldırıda ölenlerin cenazeleri, Şifa ve El Ehli Baptist hastanelerine kaldırıldı. Zeytun ve Sabra mahallelerine İsrail topçu birliklerinin saldırıları sonucu da beş kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Şeyh Aclin, Tel El Heva bölgesinde yaşayan Filistinlilerin evlerine İsrail kuvvetlerine ait hücumbotlar ve topçu birlikleri tarafından saldırılar düzenlendi.

HAN YUNUS'TA EVLERE BOMBARDIMAN: 30'DAN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Sevariha bölgesindeki bir evin hedef alınması sonucu ölen üç kişi ile Bureyc ve El Megazi Mülteci kamplarındaki saldırılarda ölen altı kişinin cenazeleri Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.

Daha önce İsrail sivillerden gitmesini istediği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta ise evleri bombalanan Filistinlilerden aralarında çocukların ve kadınların olduğu 30'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Mısır sınırı yakınlarındaki iki eve ve çoğunluğu yerinden edilenlerden oluşan yolcuların olduğu bir araca düzenlenen hava saldırılarında en az 23 kişi yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)