İsrail'e Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak tepki gösteren CHP'li Fazıl Kasap'ın Twitter hesabı askıya alındı

CHP'li Ali Fazıl Kasap'ın Twitter hesabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım" sözlerini hatırlatarak yaptığı paylaşımın ardından askıya alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, İsrail ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında sarf ettiği "Bizim İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım" cümlesine vurgu yapan Kasap’ın paylaşımının ardından Twitter hesabı askıya alındı.

‘ZULME KARŞI DAİMA DİK DURUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ’

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in 2012 yılında katıldığı bir televizyon programına ilişkin paylaşımını alıntılayan CHP Milletvekili Fazıl Kasap söz konusu paylaşımında, “Doğu Kudüs’te, El Halil’de, Ramallah’ta, Eriha’da ve Gazze’de zaten İsrail zulmü günbegün artarken ‘İsrail’in dostluğuna ihtiyacımız var’ diyenler sadece sahtekârlar, riyakarlardır. ‘Olur final destination is Zionism’ yazar BenGurion havalaminında” ifadelerini kullandı.

Hesabın kapatılma kararının doğrudan Twitter tarafından mı yoksa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın talebiyle mi olduğunu bilmediğini belirten Kasap, hükümetin İsrail’e yönelik gerekli tepkileri dile getirmediğini belirterek, “İsrail’le ilgili sürekli politikalarımız yanlıştı ve yaptıkları zulme sessiz kalındı. Paylaşımımda yer alan ‘İsrail’in dostluğuna ihtiyacımız var’ cümlesi Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği bir cümle” dedi.


Kudüs’e, Ramallah’a yaptığı ziyaretler sırasında “zulme” tanık olduğunu belirten Kasap, söz konusu paylaşım nedeniyle pişman olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Ben Kudüs’e, Ramallah’a, Eriha’ya gittim ve Doğu Kudüs’teki zulmü gördüm. Doğu Kudüs’te normal denilen, İsrail’in dostluğuna ihtiyacımız var denilen zamanda İsrail mali polisi Doğu Kudüs’teki esnafa zulüm yapıyordu. Onu vurgulamak için bir paylaşım yaptım ve ortada bir cinayet var. Ben böyle bir söylemden dolayı pişman değilim. Bu tür bir zulme, emperyalizme karşı daima dik duruşumuzu göstereceğiz.” (DUVAR)