'İsrail'e casusluk yapmak'la suçlanan sanıklardan 5'i tahliye edildi

Türkiye'de, İsrail istihbaratıyla çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 16 sanıktan 5'inin tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ve Filistin vatandaşı tutuklu 16 sanığın, İsrail gizli servisi adına Türkiye'de yaşayan Filistinliler başta olmak üzere yabancı kişilerle ilgili bilgi topladıkları iddiasıyla "casusluk" suçundan yargılandığı davada, 5 sanığın tahliyesine karar verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bazı tutuklu sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Bazı sanıklar ise tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Gassan Saade, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın zulmünden kaçıp Türkiye'ye geldiğini” söyledi.

Saade, “Ben Türk emniyetine ve Türk istihbaratına karşı eylemde bulunmadım, ancak başıma gelenlerden dolayı benim çocuklarımın hayatı heba oldu” dedi.

Duruşmada savunma yapan sanık Ahmet J. A. Alqıshawı, ülkesinden kaçarak Türkiye'ye geldiğini, asıl amacının Avrupa'ya gitmek olduğunu öne sürdü.

Alqıshawı, “Biz casuslukla suçlanıyoruz ancak bu suçu işlediğimize dair bir delil bile yok. Amcamın oğlu casusluk suçundan tutuklandı ve ben bunu bilmeme rağmen resmi yollardan Gazze'ye gittim. Dünyanın hangi yerinde böyle bir şey olabilir?” ifadesini kullandı.

Savunmaları alınan diğer sanıklar da tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 16 sanıktan 5'inin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)