İsrail'den Şam yakınlarına hava saldırısı

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail'in bu sabah Şam yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Haber göre, İsrail füzeleri Suriye'nin hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana bir dizi noktaya hava saldırısı düzenleyen İsrail'in bu sabah Şam yakınlarındaki bazı noktaları hedef aldığı açıklandı. Suriye devlet ajansı SANA askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in bu sabah erken saatlerde Şam'ın doğusuna bir dizi füze attığı, Suriye'nin hava savunma sistemlerinin füzeleri engellediği belirtildi. Habere göre, İsrail saldırısında maddi hasar meydana geldi.

Reuters ajansının görüştüğü iki Suriyeli muhalif ise saldırılarda, İran destekli Hizbullah'ın askeri varlığının ve bir silah deposunun bulunduğu Kutayba kasabasının hedef alındığını öne sürdü.

Şam yönetimine savaşta yardım eden İranlıları hedef aldığını savunan İsrail, Suriye'de iç savaşın başından bu yana düzenlediği hava saldırılarını son yıllarda artırmış durumda. Son olarak, Suriye'nin Lazkiye limanının hedef alınması dikkat çekti. 

Son saldırı konusunda İsrail'den resmi açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)