İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 13 kişi hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 13 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında 13 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları, lider kadrolarından üç kişinin de eşleri ve çocuklarıyla birlikte yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarının, ordu ile İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) ortak operasyonu olduğu ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kadrolarına karşı gerçekleştirildiği kaydedildi.

'DİRENİŞ DAHA DA ARTACAKTIR'

AA'nın aktardığına göre, hava saldırısının ardından açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırısında 4'ü çocuk 4'ü kadın 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü çocuk 7'si kadın 20 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kudüs Tugayları'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise Askeri Konsey Genel Sekreteri Cihad Şakir Gannam, kentin kuzey kesiminin komutanı Halil El Behtini, Batı Şeria'daki askeri çalışma liderlerinden Tarık İzzeddin ve liderlerin eşleri ve çocuklarının hayatını kaybettiği bildirildi.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık Silmi, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal son bulana dek direniş durmayacaktır" derken, Hamas Hareketi Lideri İsmail Heniye de gelişmelerin ardından yazılı bir açıklama yaparak, "İsrail suikast operasyonunda hesabında yanıldı, bedelini ödeyecektir. Hain bir operasyonla liderlere suikast düzenlenmesi işgal kendisine güvenlik sağlamayacak bilakis direnişi daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.

'SİVİL ÖLÜMÜ HABERLERİ ARAŞTIRILIYOR'

Saldırılara ilişkin İsrail ordusundan yapılan açıklamada, operasyona "Koruyan Ok" adı verildiği ve Batı Şeria'da 'terör eylemleri gerçekleştirdiği' öne sürülen İslami Cihad'ın lider kadrosundan üç ismin öldürüldüğü kaydedildi.

Reuters'ın haberine göre, İsrail ordusundan bir sözcü, ordunun sivil ölümleri ile ilgili haberleri araştırdığını söyleyerek konu hakkında başka yorumda bulunmadı. Ordudan yapılan açıklamada ayrıca 40 savaş uçağının hava saldırılarına katıldığı bilgisi paylaşıldı.

FETİH VE HAMAS'TAN 'SALDIRILARI KINAYIN' ÇAĞRISI

Öte yandan, Fetih ve Hamas hareketleri, İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'de işlediği suçların kınanması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Munzir El Hayik, "Gece insanlar uyurken, en ufak bir insanlık duygusuna aldırış etmeden bir terör devleti tarafından iğrenç ve hain bir suç işlenmektedir. Bu hükümet aklını kaybediyor, uluslararası toplumun sessizliği ve destekler duruşuna dair güveninden dolayı öldürme eylemlerini sürdürüyor" dedi.

Hamas Siyasi Ofis Üyesi Musa Ebu Merzuk da uluslararası topluma İsrail'i kınamaları çağrısında bulunduğu Twitter paylaşımında, "Şehitlerin kanı Filistin'in kurtuluşunun yolunu açıyor. Liderlerin hedef alınması işgale karşı yaklaşımın doğruluğunun kanıtıdır. Direnişin mesajı kapsamlı ve tek olacaktır, işgalin kınanması ve gitmesinin istenmesi, kurban ile celladın bir tutulmamasıdır" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)