İsrail'den Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırı: Ölü sayısı 18'e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 18 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırılarında can kaybının 18'e yükseldiği açıklandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in dün gece gerçekleştirdiği saldırılar Gazze kentinin Şeyh Radwan mahallesinde yoğunlaştı. Saldırılar sonucu sivil can kayıpları yaşandı ve sivil altyapı zarar gördü. İsrail'in havadan ve topçu atışlarıyla düzenlediği belirtilen saldırılar, Tuffah, Shujaeya ve Yafa sokaklarının yanı sıra Cibaliya'yı da hedef aldı. Dün gece 11 olarak açıklanan ölü sayısı 18'e yükseldi.

İSRAİL, FELLUCE MAHALLESİNİ DE HEDEF ALDI: 3 ÖLÜ

Çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırılarda, Abu Al-Qumsan, Masoud, Al-Assali, Al-Tululi, Abu Dan ve Abu Dayr ailelerinden kişilerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırıların yaşandığı bölgeden sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, halkın ve arama-kurtarma ekiplerinin yıkılan binaların enkazından cesetleri çıkarmaya ve yaralı kişileri kurtarmaya çalıştığı görüldü. Ardından, İsrail'in Cibaliya'daki Felluce mahallesini de hava saldırılarıyla hedef aldığı, burada da üç sivilin öldüğü bildirildi.

İsrail-Filistin çatışmalarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 11 bin 500 Filistinli İsrail'in saldırılarında öldürüldü, bu kişilerin 4 bin 700'den fazlası çocuktu. Saldırılarda yaklaşık 29 bin kişi de yaralandı. (DIŞ HABERLER)