İsrail'den 'Gazze Şeridi' açıklaması: Sorumluluğumuzu sona erdirmek istiyoruz

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze'ye yönelik saldırılarının son aşamalarından birinin de 'İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki gündelik yaşamla ilgili sorumluluğunu ortadan kaldırmak olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail-Filistin çatışmalarının 14'üncü gününde, Dışişleri ve Savunma Komitesi toplantısında açıklamalarda bulundu.

The Times of Israel'in haberine göre, Gallant, 'savaşın üç ana safhası olacağını' anlattı. "Şu anda ilk safhadayız" diyen Gallant, bu safhanın 'mevcut durumda hava saldırıları' ile devam ettiğini, 'sonrasında ise Hamas'ı yenmek ve ortada kaldırmak için hedefleri yok etme ve altyapıya zarar verme amacıyla kara manevraları olacağını' söyledi.

'YENİ BİR GÜVENLİK REJİMİ YARATILACAK'

İkinci aşamada 'birliklerin direniş gruplarını ortadan kaldırmak için daha düşük şiddette savaşmaya devam edeceğini' anlatan Gallant, "Üçüncü adım, Gazze Şeridi'nde yeni bir güvenlik rejiminin yaratılması, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki gündelik yaşamla ilgili sorumluluğunun ortadan kaldırılması ve İsrail vatandaşları ile (Gazze çevresindeki bölgede) yaşayanlar için yeni bir güvenlik gerçekliğinin yaratılması olacak" diye konuştu.

ANKET: HALKIN YÜZDE 80'İ NETANYAHU'YU SORUMLU TUTUYOR

Öte yandan, İsrail'de yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 80'inin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısından Başbakan Benjamin Netanyahu'yu sorumlu tuttuğunu ortaya koydu.

AA'nın aktardığına göre, İsrail'in "Maariv" gazetesi, 510 İsrailliden oluşan rastgele bir örneklemi içeren Lazar Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen anketin sonuçlarını yayınladı. Ankete göre İsraillilerin yüzde 80'ininsaldırıdan Netanyahu'yu sorumlu tuttuğu belirtilen haberde, "İsraillilerin sadece yüzde 8'i Netanyahu'yu sorumlu tutmadı. Yüzde 12'si ise bir fikirleri olmadığını belirtti." ifadelerine yer verildi.

YÜZDE 21 KARA OPERASYONUNA KARŞI

İsraillilerin yüzde 65'inin abluka altındaki 'Gazze Şeridi'ne geniş çaplı kara operasyonuna' destek verdiği aktarılan haberde, yüzde 21'inin ise kara operasyonuna karşı olduğu kaydedildi. Haberde, İsraillilerin yüzde 51'inin Lübnan'daki Hizbullah'a karşılık verilmesini desteklediği, yüzde 30'unun ise Lübnan'a karşı geniş çaplı uygulamadan yana olduğu ifade edildi. İsrail'de halkın yüzde 65'inin ülkenin geleceğine umutla baktığı, 25'nin ise olumsuz baktığı aktarılırken, anket sonucuna göre ülkede bir seçim olması halinde hükümeti oluşturan siyasi partilerin Meclisteki 120 sandalyeden sadece 43'ünü alabileceği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)