İsrail ve Hamas'tan peş peşe 'Gazze'de rehine takası' açıklamaları

Herzog, rehineleri geri almak amacıyla başlatılacak geçici ateşkese hazır olduklarını dile getirdi. Hamas ise, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Gazze'de yeni bir 'insani ara'ya hazır olduklarını duyurdu. Hamas'ın elindeki rehineleri geri almak ve Gazze'ye daha fazla yardım sağlanması amacıyla başlatılacak geçici ateşkese hazır olduklarını söyleyen Herzog, "Sorumluluk tamamen Yahya Sinwar ve diğer Hamas liderlerine aittir" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla yeni bir 'insani duraklamaya' ve ilave insani yardıma hazır olduğu gerçeğini yineleyebilirim."

Herzog'un açıklamasından sonra mesaj yayınlayan Hamas ise, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak" ifadelerini kullandı. Açıklamada, şöyle devam edildi: "Ancak halkımıza yönelik saldırganlığın sona ermesine ve Filistin halkına yardım sağlamak için geçişlerin kullanılmasına katkıda bulunacak her türlü girişime açığız." (DIŞ HABERLER)

Etiketler israil gazze herzog