İsrail vatandaşları İstanbul'dan ayrılıyor

Gazze'deki hastane katliamı sonrasında İsrailli yetkililer tarafından yapılan uyarının ardından İstanbul'daki İsrail vatandaşları ülkelerine dönmeye başladı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'de dün El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 471 kişinin ölmesi Türkiye ve birçok ülkede gösterilerle protesto edildi. 

Saldırının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, Türkiye'de bulunan vatandaşlarının bu ülkeyi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu.

İsrailli yetkililer tarafından yapılan uyarı sonrası İstanbul'daki bazı İsrail vatandaşları ülkelerine dönmeye başladı.

DHA'nın haberine göre bugün Arkia Havayolları'na ait Embraer E195 tipi bir uçak, Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'ndan hareket ederek, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi. Türkiye'den ayrılmak isteyen İsrail vatandaşları, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaporttan geçerek uçağın kapısına gitti. Burada yapılacak güvenlik kontrolünün ardından yolcular uçağa alınacak. IZ1036 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirecek Arkia uçağının 19.30'da İstanbul'dan havalanması bekleniyor. Öte yandan İsrail vatandaşları için El Al Havayolları'na ait ikinci bir uçağın ise 22.00 sıralarında İstanbul'da olacağı öğrenildi.

İSTANBUL'DAKİ PROTESTOLAR

İstanbul'da dün akşam Gazze'de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının ardından düzenlenen protestolar sırasında kalabalık bir grup İsrail Başkonsolosluğu'na girmeye çalışmıştı. Başkonsolosluk önünde 80 bin kişi toplandığını duyuran İstanbul Valiliği, çıkan olaylarda 43'ü polis toplam 63 kişinin yaralandığını, 65 yaşındaki bir kişinin de kalp krizinden hayatını kaybettiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)