İsrail polisi, Batı Şeria'da 65 yaşındaki Filistinliyi başından vurarak öldürdü

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde, 65 yaşındaki Tamimi başından vurularak öldürüldü. Silahlı ve maskeli Yahudi yerleşimcilerin ise bir Filistin köyündeki okulu bastığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin Kızılayı, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 65 yaşındaki bir Filistinlinin İsrail polisi tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Filistin resmi ajansı WAFA, Issa Ali Tamimi'nin polis saldırısı sırasında aracını kullandığını aktardı. 65 yaşındaki Tamimi'nin, İslami Yardım Cemiyeti binası yakınlarında başından vurulduğu belirtildi. WAFA muhabiri, İsrail polisinin İslami Yardım Cemiyeti binasına baskın düzenlediği ve bilgisayarlara da el koyduğunu dile getirdi. Muhabirin aktardığına göre, bina mühürlendi.

SİLAHLI YAHUDİ YERLEŞİMCİLER FİLİSTİN KÖYÜNÜ BASTI

Öte yandan silahlı ve maskeli Yahudi yerleşimciler, gündüz saatlerinde yine El Halil kentinde bir Filistin köyündeki okulu bastı. Sosyal medyaya yansıyan ve tepki çeken olayın görüntüleri, okula baskın düzenleyen yerleşimcilere karşı koyan Filistinli bir sivil tarafından kaydedildi. Görüntülere ve görüntüleri paylaşan İsrailli hak örgütü Yesh Din'in aktardığına göre, yüzleri maskeli, ABD yapımı M16 tipi tüfek taşıyan ve kısmen asker üniformalı iki Yahudi yerleşimci, El Halil’e bağlı Mesafir Yatta bölgesindeki Tuvani Okulunu bastı.

AA'nın aktardığına göre okuldaki silahsız bir Filistinlinin, Filistin bayrağını binadan kaldırmaya çalışan yerleşimcilere cesaretle tepki gösterdiği ve onları kovduğu görüldü. Filistinli, silahlı olmalarına rağmen okulu basanlara yönelik, "Buradan defolup gidin", "Maskeni aç yüzünü göster çekeyim" şeklinde konuştu. Silahlı yerleşimciler, İsrail askeri geldiği sırada okuldan ayrıldı.

'ASKER TAKLİDİ YAPAN' YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN SAYISI ARTIYOR

Görüntüleri X sosyal medya platformundan paylaşan Yesh Din kuruluşu, yaptığı açıklamada, Batı Şeria’da "İsrail askeri taklidi yapan" silahlı Yahudi yerleşimlerin sayısının giderek arttığı konusunda uyardı. Açıklamada, "Üniformalı asker gibi giyinen, uzun namlulu silahlar taşıyan ve Filistinlilere karşı taciz ve şiddet uygulamak için uygunsuz şekilde yetki üstlenen İsrailli sivillerin sayısının giderek arttığını görüyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsrail makamlarını bu olayla ilgili derhal ve kapsamlı bir soruşturma yapmaya çağıran insan hakları kuruluşu, "Bu, Filistinli bölge sakinlerine karşı hukuka aykırı şekilde ve taciz yoluyla meşru müdafaa amaçlı askeri teçhizat ve silahların kötüye kullanılmasıdır” uyarısında bulundu. (DIŞ HABERLER)