İsrail ordusu: Hizbullah komutanı Lübnan'da öldürüldü

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'ın tank savar füze biriminin komutanı El Zin'in öldürüldüğünü duyurdu. Lübnan basını, İsrail İHA'larının bir aracı vurduğunu duyurmuştu.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, 31 Mart Pazar günü Lübnan'da bir araca düzenlenen hava saldırısında bir Hizbullah komutanının öldürüldüğünü açıkladı. Ordu, öldürülen ismin Radwan güçlerine mensup tank savar füze biriminin komutanı İsmail El Zin olduğunu duyurdu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ordudan yapılan açıklamada, "El Zin, tank savar füzelere ilişkin önemli bir bilgi kaynağıydı; El Zin, İsrailli sivillere, toplumlara ve güvenlik güçlerine yönelik onlarca tank savar füze saldırısından sorumluydu" denildi.

NNA: İSRAİL, İHA'LARLA ARACA SALDIRI DÜZENLEDİ

Lübnan resmi ajansı NNA'da bugün erken saatlerde yer alan haberde, İsrail'e ait insansız hava araçlarının (İHA) Lübnan'ın Kunin beldesi yakınlarında bir aracı vurduğunu bildirmişti. Saldırı sonucu aracın tamamen yandığı belirtilen haberde, ölü ve yaralı bilgisine yer verilmemişti. Lübnan medyasında çıkan haberlerde ise saldırı sonucu bit kişinin hayatını kaybettiği kaydedilmişti. İsrail ordusu ise açıklama yapmamıştı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının ardından İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda; 261 Hizbullah mensubu, 53 Lübnanlı sivil, 12 Emel Hareketi, 13 Hamas, 14 İslami Cihad mensubu ile yedi İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)