İsrail ordusu: Gazze'de askerler kademeli olarak ilerliyor

İsrail, 'kuvvetlerin Gazze Şeridi'nde kademeli bir şekilde plana göre ilerlediğini' belirtti. Gazze'deki hükümet, askeri araçların Selahaddin Caddesi'ne kadar girdiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail tanklarının Gazze'de anayolda ilerlediğini gösteren videoların sosyal medyada paylaşılmasının ardından konuşan İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, 'kuvvetlerin Gazze Şeridi'nde kademeli bir şekilde plana göre ilerlediğini' söyledi. Hagari, ordunun kara operasyonunu genişletmeleri kapsamında son 24 saatte daha fazla İsrail askerinin Gazze Şeridi'ne girdiğini söyledi.

Hagari, yaptığı basın açıklamasında, İsrail birliklerinin Filistinli direnişçilere doğru ilerlediğini kaydederek, barikatlar kuran silahlı unsurlara karşı havadan saldırı düzenlediklerini belirtti. Ordu Sözcüsü, “Kademeli ilerleme kaydediyoruz, saldırı faaliyeti savaşın aşamalarına ve hedeflerine göre yoğunlaşacak" dedi.

AFP: ANAYOL KAPATILDI

AFP haber ajansı, Gazze'deki anayolun İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından kapatıldığını aktardı. El Cezire'ye konuşan kaynaklar ise, İsrail tankları Gazze Şehri'nin eteklerine ulaştığını ve kuzeyden güneye giden yolu kapattığını belirtti.

'SINIRLLI SALDIRIDAN SONRA GERİ ÇEKİLDİLER'

Gazze'deki hükümetten yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze Şeridi'ndeki bölgelerde askerlerinin varlığına dair gerçekçi olmayan bir tablo çizmeye çalışıyor. Ancak direnişin darbeleri altında bunu yapamıyor" ifadeleri kullanıldı. İsrail askeri araçlarının Gazze'deki Selahaddin Caddesi'ne kadar girdiği, sınırlı saldırısından kısa bir süre sonra geri çekildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgal güçlerinin, Gazze Şeridi'ndeki yerleşim alanında kesinlikle herhangi bir alanda ilerlemesi olmadı. Selahaddin Caddesi'nde yaşananlar, birkaç işgal ordusu tankı ile bir buldozerinin açık tarım alanından baskını idi. Bu araçlar direniş onları çıkmaya zorlamadan önce Selahaddin Caddesi'nde iki sivil aracı direkt hedef aldı."

KASSAM TUGAYLARI: İSRAİL TANKLARI HEDEF ALINDI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise, Gazze Şeridi'ndeki El Zeytun Mahallesi'nin doğusuna giren İsrail'e ait iki askeri aracın hedef alındığını duyurdu. Kassam Tugayları'ndan konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, "Zeytun Mahallesi'nin doğusuna giren iki Siyonist askeri aracı 'Yasin 105' roketiyle hedef alındı" ifadesi kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hagari israil gazze