İsrail güçlerinden Cenin'e baskın: 4 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında dört Filistinliyi öldürdü. İsrail, rehinelerin sayısını 239 olarak güncellerken, rehine görüşmelerinin sürdüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmalarının 24'üncü gününde İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında dört Filistinliyi öldürdüğü, beş Filistinliyi yaraladığı açıklandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında, Emir Abdullah Şorbaci (25), Navras İbrahim Bacavi (28), Viam el-Hanun (27) ve Musa Ceyarin (23) isimli Filistinlilerin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, yaralanan beş kişiden ikisinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

KESKİN NİŞANCILAR ATEŞ AÇTI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ordu, Cenin'e iki iş makinesi ve yaklaşık 100 askeri araçla baskın yaptı. İbni Sina Hastanesi'ni abluka altına alan İsrail ordusu, İHA'ların keşif uçuşları eşliğindeki baskın sırasında Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı. Hastanenin çevresindeki binaların çatısına yerleştirilen İsrailli keskin nişancılar, Filistinlilere ateş açtı. İsrail ordusunun beraberindeki iş makinelerinin kentin çeşitli bölgelerinde yollara ve altyapıya zarar vermeyi sürdürdüğü aktarıldı.

İsrail güçlerine ait araçla ezilen Filistinli bir gencin İbni Sina Hastanesi'ne, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan iki gencin de Razi Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

İSRAİL ORDUSU: 239 KİŞİ HAMAS'IN ELİNDE REHİN

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari de düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın abluka altındaki Gazze'de tuttuğu rehinelerin sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Gazze'de alıkonulan 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti. Hagari, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'ı da takibe aldıklarını ve buluncaya kadar da takibe devam edeceklerini aktardı.

'GAZZE'YE YÖNELİK KARA OPERASYONUNU GENİŞLETİYORUZ'

Gazze'ye kara harekatına da değinen Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Hagari, ordunun, dün Gazze'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil onlarca silahlı unsurunun öldürüldüğünü ifade etti.

İsrail ordusundan bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada da askerlerin, Gazze'de gece boyunca kara operasyonlarını sürdürdüğü ifade edildi. Operasyonlar sırasında İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşandığı ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kasaam Tugayları'nın 'birçok üyesinin' öldürüldüğü aktarıldı.

REUTERS: KATAR ARABULUCULUĞUNDAKİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan, Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, rehineler için İsrail ve Hamas arasında yapılan görüşmelerin Katar'ın arabuluculuğunda 29 Ekim Pazar günü de devam ettiğini bildirdi. İsminin paylaşılmaması koşuluyla ajansa açıklamalarda bulunan kaynak, Hamas'ın rehinelerin serbest bırakılması için İsrail'den Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarına beş gün boyunca 'insani ara' vermesini ve bu süre içinde abluka altındaki bölgeye gıda ve yakıt girmesine izin vermesini talep ettiğini aktardı.

İsrail hükümetinin paylaştığı bilgilere göre, Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerin yarısından çoğu toplam 25 ülkenin pasaportlarını taşıyor. Bu kişilerin 54'ü Tayland vatandaşı. (DIŞ HABERLER)