İsrail ile Yunanistan Doğu Akdeniz'de turizm koridoru kuruyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Covid-19 aşısı yaptıranların iki ülke arasında kısıtlama olmaksızın seyahat etmesine izin veren anlaşmaya imza attı. Söz konusu seyahatlerin koşulunun 'yeşil aşı pasaportu' olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ile Yunanistan, korona virüsü aşısı olanların iki ülke arasında herhangi bir kısıtlama olmaksızın seyahatine imkan sağlayan turizm anlaşmasını imzaladı. İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi, resmi ziyaret kapsamında İsrail'e gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Turizm Bakanı Haris Theoharis ile dışişleri bakanlığında bir araya geldi. İki ülkenin temsilcileri, uçuş kısıtlamaları kalkar kalkmaz aşılanan vatandaşların iki ülke arasındaki seyahatine koşulsuz imkan sağlama konusunda anlaşmaya vardı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yunan mevkidaşı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, iki ülke arasındaki seyahatlerin herhangi bir kısıtlamaya ya da karantina zorunluluğuna gerek kalmadan gerçekleştirilebileceğini belirtti. Yunanistan da, İsrailli turistleri en kısa zamanda ülkesinde karşılamak istediğini ifade etti. İki ülke arasında söz konusu seyahatleri gerçekleştirebilmenin koşulu ise 'yeşil aşı pasaportu'.

Seyahat kısıtlamalarının korona virüsü aşısını yaptıranlar için kaldırılması konusu Avrupa Birliği’nde (AB) tartışılmaya devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, aşılananların seyahat özgürlüğüne sahip olmasından yana. Turizm, Yunanistan ekonomisinde önemli yere sahip sektörlerden biri.

27 AB ülkesi, ortak bir aşı pasaportu geliştirmek için çalışıyor. Ancak aşılanan insanların yeniden virüse yakalanma ihtimali olup olmadığı konusunda veriler yetersiz olduğu için henüz bir karara varılmış değil. İsrail, aşılama hızında diğer ülkelere göre açık ara önde. Oxford Üniversitesi'nin 'Our World in Data (Verilerle Dünyamız)' adlı portalındaki en güncel verilere göre İsrail her 100 vatandaşın 64.26'sını aşılamış görünüyor. (DW Türkçe/AA)