İsrail güçlerinin vurduğu sivil öldü, Batı Kudüs'teki saldırıda ölü sayısı 4'e yükseldi

İsrail basınına göre, Batı Kudüs'te 30 Kasım'da düzenlenen silahlı saldırıda saldırganlara ateş açan İsrailli bir sivil, İsrail askerleri tarafından saldırganlardan biri olduğu düşünülerek vuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Kudüs'te 30 Kasım Perşembe sabahı düzenlenen saldırıda yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti. Hamas'ın üstlendiği saldırıda ölü sayısı 4'e yükseldi.

The Times of Israel'in aktardığına göre, hayatını kaybeden dördüncü kişi, silahlı saldırganlara silahıyla müdahale etmiş, İsrail güçleri tarafından saldırganlardan biri olduğu düşünülerek vurulmuş ve ağır yaralanmıştı. İsmi Yuval Doron Castleman olarak açıklanan 38 yaşındaki İsraillinin hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

ASKERLERE 'ATEŞ ETMEYİN' DİYE BAĞIRDI

İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Castleman, yolun diğer tarafından gelerek silahlı saldırganların aracına yaklaşmış ve kendisi de ateş açmıştı. Bu esnada iki İsrail askeri Castleman'in de silahlı saldırganlardan biri olduğunu düşünerek kendisine ateş açtı. 

Yayınlanan güvenlik kamerası görüntüsünde, Castleman'in elleri havada bir şekilde yerde yattığı, kalktığında ise askerlerin kendisine yeniden ateş açtığı görülüyordu. Castleman'in bu esnada askerlere, "Ateş etmeyin, ateş etmeyin" diye bağırdığı da duyuldu.

Batı Kudüs'te dün sabah düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 6 kişi yaralanmıştı. Öte yandan, bu sabah bir açıklama yapan İsrail, Hamas'ın Gazze'de varılan geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasını ihlal ettiğini ileri sürerek Gazze Şeridi'nde Hamas hedeflerini yeniden vurmaya başladıklarını bildirdi. (DIŞ HABERLER)