İsrail-Filistin çatışmasında toplam ölü sayısı 450’yi aştı

İsrail'de Hamas tarafından yapılan roketli saldırılarda ölenlerin sayısının 250'ye yükseldiği açıklandı. Filistinli kaynaklar ise İsrail'in karşı saldırılarında en az 230 Gazzeli'nin öldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e Hamas tarafından düzenlenen saldırılar ve İsrail'in verdiği karşılıkta ölenlerin sayısının 250'ye ulaştığı, yaralıların 750'yi geçtiği bildirildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamaya göre sağlık ekipleri yüzlerce yaralıya müdahale etti.

Kanal 12'nin haberinde ise İsrail genelinde yaralı sayısının 750'yi geçtiği belirtildi. Gazze yakınlarındaki Birüssebi kentindeki Soroka Hastanesi, 60'tan fazla ağır yaralının hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Öte yandan İsrail genelindeki okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İlerleyen saatlerde İsrail Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 250’ye yükseldiğini duyurdu.

GAZZE'DE CAN KAYBI EN AZ 230

Reuters'un aktardığına göre Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail'in karşı saldırılarında Gazze'de onlarca Filsitinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Euronews'in Filistinli kaynaklara dayanarak aktardığına göre ise İsrail'in karşı saldırılarında en az 160 Gazzeli yaşamını yitirdi. 

İlerleyen saatlerde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının en az 230 olduğu duyuruldu. 

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)