İsrail, denize düşen iki rokete misilleme olarak Gazze'yi vurdu

İsrail ordusu, Gazze'den atılıp Tel Aviv açıklarında denize düşen iki roketi gerekçe göstererek Gazze'yi vurdu. İsrail askerlerinin, hava saldırılarının yanı sıra karadan da ateş açtığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Akdeniz'de Tel Aviv açıklarına düşen iki roketi gerekçe göstererek Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Dün sabah saatlerinde denize düşen roketlerin sorumluluğunu Filistin tarafından herhangi bir örgüt üstlenmezken, İsrail'in gece saatlerinde Gazze'de Hamas'a ait hedefleri vurduğu belirtildi.

'İSRAİL KARADAN DA ATEŞ AÇTI'

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze'de terörist hedeflerin vurulduğu' aktarıldı. Hamas Radyosu ise örgüte ait bazı güvenlik noktalarının ve bir eğitim kampının hedef alındığını duyurdu. AFP'ye konuşan Filistinli kaynaklar ise İsrail'in, Han Yunus'un batısında, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na ait bir tesisi vurduğunu söyledi.

Kaynaklar, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait bir gözlem noktasına karadan da top ateşi açıldığını duyurdu. İsrail gazetesi Jerusalem Post da, tankların Gazze'nin kuzeyine ateş açtığını yazdı. İsrail'in saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor.

'ROKETLER YANLIŞLIKLA ATILDI' İDDİASI  

Hamas'la bağlantılı haber sitesi Paltimes sitesiyse, Tel Aviv açıklarına düşen roketlerin kasıtlı olarak değil, bir arıza sonucunda fırlatıldığını duyurdu.

İsrail-Gazze sınırı, son olarak mayıs ayında 11 gün süren çatışmaların ardından Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes sonrası büyük ölçüde sakin durumda. İsrail'in Gazze üzerindeki ablukasıysa, Hamas'ın bölgenin yönetimini ele geçirdiği 2007'den beri devam ediyor. (DIŞ HABERLER)