İsrail bir ayda ikinci kez Lazkiye'ye hava saldırısı düzenledi

Suriye devlet medyası, İsrail'in Lazkiye limanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının ardından konteyner deposunda büyük bir yangın çıkarken, bazı yapılar hasar gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Suriye'nin Lazkiye limanını bir ay içinde ikinci kez hedef aldı. Suriye devlet medyası, İsrail'in Lazkiye limanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Limandaki konteyner depolarında saldırının adından yangın çıkarken, yakındaki binaların da hasar gördüğü belirtildi. 

Suriye devlet ajansı SANA'ya konuşan askeri bir kaynak, hava saldırısının sabaha karşı 03.21'de düzenlendiğini, yangına ve 'büyük maddi hasara' yol açtığını söyledi. Lazkiye'deki itfaiye birimlerinin yangını söndürmeye çalıştığı aktarılırken, bir itfaiye yetkilisi saldırıda yağ ile makine ve araba yedek parçası bulunan konteynerlerin hedef alındığını söyledi.  

Devlet televizyonu El İhbariye ise saldırı nedeniyle bir dizi konutun, bir hastanenin, bazı dükkanların ve turizm merkezlerinin hasar gördüğünü duyurdu.

7 Aralık gününde de Lazkiye limanına hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu ise haberler hakkında yorum yapmayacağını açıkladı. 

İsrail ordusu, Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana Suriye'de başkent Şam da dahil bir dizi noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda Şam yönetimine savaşta yardım eden İranlıları hedef aldığını savunuyor.

Suriye'nin Akdeniz kıyısında bulunan Lazkiye, ülkenin aynı zamanda ana limanı. Beşar Esad yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya'nın da limana 20 kilometre uzakta bir hava üssü bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Lazkiye suriye İsrail