İsrail basını: Zelenskiy'nin 'dayanışma ziyareti' teklifi reddedildi

İsrail merkezli Ynet haber sitesi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin İsrail'i ziyaret etme teklifinin İsrail tarafından 'ziyaret için doğru bir zaman olmadığı' söylenerek reddedildiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Hamas ile çatışmaların devam ettiği İsrail'i ziyaret etme talebinin İsrail tarafından reddedildiği ileri sürüldü.

İsrail merkezli Ynet haber sitesinden Itamar Eichner'in haberine göre, Rusya ile savaşın Şubat 2022'den bu yana sürdüğü ülkenin lideri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a İsrail ziyaretinde katılmak istiyordu. Fakat Blinken'la birlikte İsrail'e bir 'dayanışma ziyareti' yapmak isteyen Zelenskiy'nin bu talebi İsrail tarafından reddedildi. 

'ZİYARET İÇİN DOĞRU BİR ZAMAN DEĞİL'

Ukrayna liderinin talebi hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, İsrail, Zelenskiy'e bunun ziyaret için 'doğru bir zaman olmadığını' fakat isterse ülkeyi daha sonra ziyaret edebileceğini bildirdi. Haberde paylaşılan bilgilere göre, yaklaşık 2 yıldır devam eden savaş nedeniyle İsrail'e 'tek başına bir ziyaret' yapamayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin gelecekte yapacağı Avrupa turuna İsrail'i de eklemesi bekleniyor. 

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola gibi isimler İsrail'i ziyaret etmişti. ABD Başkanı Joe Biden'ın da 18 Ekim Çarşamba günü ülkeye bir ziyaret yapması ve Filistin lideri Mahmud Abbas'la da görüşmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)