İspanya'da şiddetli yağış ve sel: 2 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da etkili olan şiddetli yağışlar sebebiyle iki kişi öldü, iki kişi kayboldu. Binaların çatısında mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye helikopterler gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın iç kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve su baskınları sebebiyle iki kişi hayatını kaybetti, iki kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, pek çok kişi binaların çatısında mahsur kalırken, yağış ve seller nedeniyle yollar kapandı, aralarında yüksek hızlı tren de olmak üzere demiryolu ulaşımında aksaklıklar yaşandı. Başkent Madrid'in 50 kilometre güneybatısında bulunan Toledo bölgesinde ev ve iş yerlerinin çatısında mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye helikopterler sevk edildi. Sokakların çamur gölüne döndüğü Madrid, Castile-La Mancha, Katalonya ve Valensiya bölgelerinde araçlar ve çöp kutuları sel suları ve çamura kapılarak sürüklendi. Bazı bölgelere dolu yağdığı bilgisi de paylaşıldı. 

'HER ŞEY SULAR ALTINDA KALDI'

Toledo'daki duruma ilişkin açıklama yapan polis sözcüsü, bölgenin kırsal kesiminde iki kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. Toledo'da yaşayan ABD'li Isabella Stewart, "Yağmur öylece yağmaya devam etti; biraz korktuk ama içerideydik yani güvendeydik" derken, Toledolu Ruben Gonzalez de yaşadıklarını "Buradan dört sokak ötede yaşıyorum. (Su) çok kuvvetliydi. Her şey sular altında kaldı. Bu, çılgınca" sözleriyle anlattı. 

Şiddetli yağış ve sel sebebiyle bir baba-oğulun araçlarının Alberche Nehri'ne sürüklendiği, çocuğun bir ağaca tırmanarak kurtulduğu bilgisi paylaşıldı. Madrid'in batısındaki Villamanta bölgesinde de 84 yaşında bir adam akan su ve çamura kapılarak kayboldu. (DIŞ HABERLER)