İskilip'te MHP'li başkana inceleme: 12 düğün kayıp

İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerine müfettişler inceleme başlattı. Belediye salonundaki 27 düğünün 15'inin kaydedildiği belirlendi.

İskilip'te düğünler 'otağ' görünümlü belediye salonunda yapılıyor.
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - İçişleri Bakanlığı müfettişleri Çorum'un İskilip Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını inceliyor. Beş MHP’li, dört AK Partili toplam dokuz belediye meclis üyesinin MHP'li başkan Ali Sülük hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlayan inceleme konularından biri de düğünlerle ilgili.

Dokuz belediye meclis üyesinin imzası ile yapılan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu ileri sürülmüştü.

ali sülük
İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük

 

MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerinin İskilip Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda şöyle denilmişti: "Gerek görev yaptığımız belediyemiz üyeliği sorumluluğumuz kapsamında, gerekse memleket ve millet sevdamız bakımından vicdan rahatsızlığımızın etkisi ile varsa usulsüzlük ve yolsuzluk iş ve işlemleriyle ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı'na bunların bildirilmesi, sorumluların cezalandırılması bakımından suç duyurusunda bulunma gereksinimi doğmuştur. İskilip Belediyesi dahilindeki tüm işletme ve bağlı kuruluşlar ile belediyenin yaptığı iş ve işlemlerdeki, her türlü usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının gerçeklik durumunun ortaya çıkması ve bu kapsamda suçu veya ihmali bulunan ilgili ve sorumluların cezalandırılması ile ilgili İçişleri Bakanlığınca müfettiş görevlendirilerek inceleme yapılması adına suç duyurusunda bulunuyoruz."

12 DÜĞÜNÜN GELİRİ KAYITLARA GEÇMEDİ İDDİASI

MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerin belediye başkanı Ali Sülük hakkında usulsüzlük yapıldığı iddialarının biri de İskilip belediyesine ait düğün salonunda yapılan düğünlerle ilgili. İskilip Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında 2020 yılında belediye düğün salonunda 27 düğün yapıldığı ifadesi yer alırken, İskilip Belediyesi kayıtlarında bu sayı 15 olarak gösterilmiş. Belediye salonundaki bu düğünlerden ücret alınıyor. Suç duyurusunda bulunan MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyeleri 12 düğünden elde edilen gelirin kayıtlara geçmediğini öne sürüyor.