İşçilerin Çanakkale Köprüsü’nde fırtınayla imtihanı: 300 metrede can pazarı

Çanakkale Köprüsü’nde çalışan işçilerin lodos fırtınasında yaşadıkları zor anlar sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde İşçilerin 300 metrede canlarını tehlikeye atarak çalıştıkları anlar yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Etkili olan kuvvetli lodos, başta boğaz ulaşımı başta olmak üzere Çanakkale'de de yaşamı olumsuz etkiliyor. İstanbul’da firmaların motosikletli kuryeleri ile servislerini askıya almasına neden olan lodos fırtınası, etkili olduğu bütün kentlerde can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Temeli, 18 Mart 2017’de atılan ve 2023 metre ile “dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü” olacağı ifade edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, şiddetli lodos fırtınasına rağmen işçiler çalışmaya devam ediyor. Fırtına denizde, kentlere göre etkisini daha da artırırken, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışan işçilerin 300 metredeki tehlikeli mesaisi sosyal medyada paylaşıldı. Fırtına nedeniyle zor anlar yaşadıkları görülen işçiler, boğazın ortasında, ayakta durmanın bile zor olduğu koşullarda çalışırken görüntülendi.