İşçilere maaş vermeyen firma 'Haberi basına kim verdi'nin peşine düştü

Elazığ Stadyumu'nda çalışan 22 işçi, maaşlarını iki aydır alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. İşçiler, firma tarafından haberi basına kimin verdiğinin sorulduğunu söyledi.

Elazığ Stadyumu'ndaki işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle altı gündür iş bırakma eylemi yapıyor.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ – MYS tarafından 2019 yılında yapımına başlanan Elazığ Stadyumu’nda iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan işçilerin eyleminde altıncı güne girildi. Eylemlerinin sonlandırılması için birikmiş maaşlarının yatırılmasına yönelik taleplerini yineleyen işçiler, yetkililer tarafından ‘siz bizi haberlere verdiniz, hepinizi işten çıkaracağız’ denildiğini ve bu konuda tartışma yaşandığını ileri sürdü. Son kuruşlarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten işçiler, “Ne olacağını kestiremiyoruz” dedi.

VİNÇLER GÖNDERİLDİ, İŞ DURDU

Ödemelerin yapılacağına dair inançları olmadığını belirten işçiler, firma tarafından ‘haberi basına kim verdi’ araştırması yapıldığını iddia etti. Dün sabah saatlerinde vinçlerin stadyumdan çıkarıldığı görüntüleri paylaşan işçiler, “Vinçciler, kaldıkları süre boyunca ücret talep ediyorlar. Biz çalışmadığımız için vinçciler de çalışamıyor. Dolayısıyla onları da gönderdiler. Statta çivi dahi çakılmıyor, iş komple durdu” diye konuştu. Akşam saatlerinde stadyumu ziyaret ederek çalışmaların durduğunu yerinde gözlemledik. Ziyaretimizde sorunlarını dile getiren işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesinden başka bir beklentileri olmadığını söyledi.  

Elazığ Stadyumu’nda, işçilerin çalışmayı durdurmasıyla vinçler de gitti.

Ortada bilgi kirliliği de var. Bir işçi, “Bir yılın üzerinde çalışan işçiler var. Tazminatlarımız, ihbarımız gibi haklarımız da var. Muhatap olacağımız birini bulamıyoruz. ‘Bugün, yarın’ diye diye erteliyorlar” derken, bir diğer işçi araya giriyor: “Bizim paramızı verip işimize son vereceklermiş.” Bir başka işçi ise endişeli bir şekilde karşılık veriyor: “Düne kadar biz maaşımızın derdindeydik. Şimdi bambaşka bir senaryo ile karşılaşıyoruz.”

‘PARAMIZI VERSİNLER, FİRMAYLA ÇALIŞMA DURUMUMUZ ZATEN KALMADI’

Taşeron firmayla toplantı yaptıklarını belirten işçiler, taşeronun, “Paranızı almadan sizi çıkartamazlar. Direniş gösterin” dediğini belirtti. İşçilerin firmayla çalışmaya devam etme umutları da kalmamış. İki aydır ücretlerini alamadıkları için zor durumda olduklarını söyleyen işçilerin tek gayesi ücretlerini alabilmek: “Tüm haklarımızı verip hesabımızı kessinler. Zaten bu firmayla çalışma gibi bir durumumuz kalmadı. Haklarımızı aldıktan sonra bu sefer onlar bir şekilde çıkartacak bizi.” Yaklaşık yedi ay önce haklarını alamadıkları iddiasıyla işten çıkan başka işçiler de olduğunu söyleyen bir işçi, “Onlar da bizi sürekli arıyor. Kendimiz için yapabileceğimiz bir şey yok, onlar için nasıl bir mücadele vereceğiz bilmiyorum” diyerek arkadaşlarının endişesini de paylaşıyor. Bir buçuk senedir işe servisle gidip geldiklerini belirten işçi, “Servis şoförü arayıp ‘ben artık gelmiyorum’ diyor. ‘Niye?’ diye sorduğumuzda ‘bana öyle dediler’ diyor. Bizim patron da diyor ki: ‘Halletmeye çalışıyorum. Kendi cebinizden gelin, ben karşılayacağım.’ Her şey yalan. Önce maaşlar geç yatmaya başladı, sonra servis iptal oldu, sonra komple maaşlar kesildi.”

İddialarla ilgili aradığımız MYS Yapı yöneticisi Yılmaz Tetik, açıklama yapmak istemedi.