'İş yok' diyenlere 'Nankör' diyen Erdoğan'a yanıt: Aynaya bak

CHP'li Ali Öztunç, iş bulamadığını söyleyenler için 'Nankör' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi: "Nankör arıyorsan aynaya bakacaksın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’ta CHP Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Öztunç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Nebati'nin, "Gözlerime bakın, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" tepki gösteren Öztunç, şöyle konuştu:

"Maliye Bakanı olmanın kriteri ekonomist filan olmak değil. Bu Nureddin Nebati Maliye Bakanı olduğuna göre hepiniz Maliye Bakanı olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey, vatandaşın karşısına geçip, ‘Gözlerime bak’ diyeceksiniz. Yarın pazara gidip, alışveriş yaparken deyin ki ‘3 kilo domates ver’. Domates, salatalık, patlıcan alın. Pazarcı para isteyince deyin ki ‘Gözlerime bak."

Dünkü açıklamasında, "Ne diyor birileri 'İş yok'. Nankör, nankör bunlar. İş arayana ekmek var. Ama yan gelip yatarak parayı istersen, kusura bakma o yok" diyen Erdoğan'a da tepki gösteren Öztunç, "Bu memlekette bir tane nankör varsa o da sensin" dedi.

Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletine nankör diyen bir Cumhurbaşkanı var. Ben de CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Tayyip Erdoğan’a diyorum ki; Sayın Erdoğan bu memlekette bir tane nankör varsa o da sensin, sen. Millete kim nankör derse nankör kendisidir. Tayyip Erdoğan 20 yıldır bul millet sana oy verdi, sen millete nankör diyorsun. Yazıklar olsun sana. Nankör arıyorsan aynaya bakacaksın. Aynaya bak, nankörü görürsün” dedi. (HABER MERKEZİ)