İrlanda'daki Ironman yarışında 2 sporcu hayatını kaybetti

İrlanda'nın Youghal şehrinde pazar günü düzenlenen Ironman (Demiradam) yarışının 1.9 kilometrelik yüzme etabında 2 sporcu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda'nın güneybatısındaki County Cork'a bağlı Youghal kentinde düzenlenen yüzme, bisiklet ve koşu branşlarının arka arkaya yapıldığı Ironman yarışında iki sporcu hayatını kaybetti.

BBC'nin haberine göre organizatör Ironman Ireland, 40 ve 60 yaşlarındaki iki sporcunun, yarışmanın 1,9 kilometrelik yüzme etabında hayatlarını kaybettikleri ifade etti. Açıklamada, yarışın yüzme bölümünde, güvenlik personelinin sporcuların yardıma ihtiyacı olduğunu anlayınca hemen tıbbi yardım sağladığı belirtilerek "IRONMAN 70.3 İrlanda, Cork 2023 yarışında iki katılımcının öldüğünü doğrulamaktan derin üzüntü duyuyoruz" denildi.

Ironman 70.3, 1,9 kilometrelik yüzme, 90 kilometrelik bisiklet ve 21,09 kilometrelik koşu branşlarından oluşuyor ve 140,6 kilometrelik Ironman yarışının yarısı kadar parkura sahip olduğu için Half-Ironman olarak da biliniyor. (HABER MERKEZİ)