İran'da silahlı saldırı: Ailesinden 12 kişiyi öldürdü

İran'ın Kirman eyaletinde silahlı bir erkeğin aralarında babası ve erkek kardeşinin de olduğu 12 akrabasını vurarak öldürdüğü açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da 30 yaşındaki bir erkek, 12 akrabasını vurarak öldürdü. Kirman'da yaşanan olayın, İran'da on yıllardı yaşanan en ölümcül silahlı saldırı olduğu belirtildi.

AP'nin aktardığına göre, Kirman Eyaleti hukuk departmanından İbrahim Hamidi, İran'ın yarı resmi ISNA haber ajansına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın aile içinde yaşanan bir anlaşmazlık sonrası babasına, erkek kardeşine ve diğer akrabalarına ateş açtığını söyledi. Kirman'da bir köyde yaşandığı açıklanan saldırının faili ile ilgili kimlik bilgileri paylaşılmazken, failin Kalaşnikof tipi uzun namlulu silah kullandığı ifade edildi. 

İran'da son olarak 2022 yılında devlete ait bir şirketten kovulan bir çalışan, eski iş yerinde silahlı saldırı düzenlemiş, üç kişiyi öldürüp beş kişiyi yaraladıktan sonra ise intihar etmişti. 2016'da da 26 yaşındaki bir erkek, İran'ın güneyinde 10 akrabasını ateşli silahla yaralamıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)