İran Milli Takım Kaptanı Hajsafi ülkesindeki eylemlere destek verdi

İran Milli Takım Kaptanı Hajsafi Dünya Kupası'ndaki İngiltere maçı öncesi ülkesinde süren rejim karşıtı eylemlere destek verdi, "Ülkemizdeki koşulların doğru olmadığını kabul etmek zorundayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da 'ahlak polisi'nin 22 yaşındaki Mahsa Jina Amini'yi 'ahlak polisi'nin işkenceyle katletmesinin ardından başlayan eylemlere Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndan destek gelmeye devam ediyor.  

Bugün İngiltere'ye 6-2 yenilen İran'ın taraftarları tribünlerde "Kadınların yaşamına özgürlük" pankartları açtı, İranlı futbolcular da milli marşı söylemeyerek protestolara katıldı. 

İran Milli Takımı'nın kaptanı Ehsan Hajsafi ise maç öncesi basın toplantısında "insanlarımız mutlu olmadığını kabul etmek zorundayız" dedi.

Yunanistan'ın AEK takımında forma giyen sol bek Hajsafi, ülkesinde devam eden protestolarla ilgili değişim çağrısı yaptı ve hayatını kaybedenler nedeniyle yaslı ailelere başsağlığı diledi.

'UMARIM KOŞULLAR DEĞİŞİR'

"Ülkemizdeki koşulların doğru olmadığını kabul etmek zorundayız" diyen Hajsafi, şöyle devam etti: "İnsanlarımız mutlu değil. Biz buradayız ama bu onların sesi olmamamız ya da onlara saygı duymamamız gerektiği anlamına gelmiyor. Ne yapıyorsak onlar için, mücadele etmeliyiz; elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız, goller atmalı ve İran halkına armağan etmeliyiz. Umarım koşullar halkın beklentilerini kabul edecek şekilde değişir." (HABER MERKEZİ)