İran Cumhurbaşkanı Reisi, yarın Türkiye'ye geliyor

Hamas liderlerinden Salih el Aruri suikastının gölgesinde gerçekleşecek ziyarette, Erdoğan ile Reisi'nin Gazze saldırılarını ele alması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere yarın Ankara’ya geliyor. Erdoğan, Reisi'nin kasım ayı sonlarında Türkiye'ye geleceğini duyurmuştu. Ancak Reisi'nin 28-29 Kasım olarak planlanan Ankara ziyareti başka bir tarihe ertelenmişti.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas ofisine saldırı düzenleyerek üst düzey isimlerden Salih el Aruri'yi öldürmesinin ardından gerçekleşecek ziyarette, Gazze'ye saldırıların da ele alınması bekleniyor. 

Geçtiğimiz saatlerde İran'dan yapılan açıklamada, Aruri suikastı 'korkakça bir saldırı' olarak nitelenmişti. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'ye işaret ederek söz konusu saldırının 'Beyaz Saray'ın doğrudan desteğine rağmen siyonist rejimin Gazze ve Batı Şeria'da haftalarca süren savaş suçları, soykırım ve yıkımdan sonra hedefine ulaşamadığını kanıtladığını' savunmuştu. (DIŞ HABERLER)