Iraklı eylemciler Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği'ni bastı

İsveç'te dün Kuran'ın yakıldığı eyleme Türkiye ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman ülkelerden tepkiler sürerken Irak'ta Şii din adamı Sadr yandaşları Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği'ni bastı.

Fotoğraf: Methaq Alfayyadh
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir grup gösterici, İsveç Büyükelçiliği önünde toplanarak İsveç'te Kuran yakılmasına tepki gösterdi. Iraklı kalabalık bir grup, Bağdat’ın merkezinde bulunan İsveç Büyükelçiliği önüne gelerek Müslümanların kutsal kitabına yönelik provokatif eylemi protesto etti.

AA'nın haberine göre Iraklı bir grup, Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği binasını basarak, önce bahçeye girdi ardından da binanın çatısına çıkarak "Kuran’a evet" sloganları attı.

Irak güvenlik güçleri yaşananlar üzerine çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı ve hükümet binalarıyla yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'yi trafiğe kapattı. 

SADR EYLEM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Irak’ta Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr, Kuran'a yönelik eylemden dolayı İsveç’in Bağdat Büyükelçisi'nin kovulması ve büyükelçilik önünde protesto düzenlenmesi çağrısı yapmıştı. Liderlerinin çağrısı sonrası Sadr Hareketi Gösteri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, gösterinin yarın düzenleneceği açıklanmıştı.

Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, Stockholm’de Kuran yakan Iraklının ülkeye geri getirilmesi ve yargılanması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması talimatı vermişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı ise yayınladığı yazılı açıklama ile eylemi kınamıştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler kuran İsveç