İptal edilen KPSS Lisans oturumu yeniden yapılıyor

31 Temmuz'da yapılan ve çalıntı soru iddiaları nedeniyle iptal KPSS oturumları, bugün tekrar düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iptal edilen 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu yeniden yapılıyor.

Adaylar, kapıdaki görevliler tarafından kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolü yapılmasının ardından içeri alındı. Sabah oturumunda 10.00 itibarıyla kapılar kapandı. Sınav, 10.15'te başladı.

31 Temmuz 2022'de düzenlenen oturumları iptal edilen 2022-KPSS 81 il merkezi ve Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 120 soruya karşılık adaylara 130 dakika süre verilecek.

Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. Adaylara 100 dakika süre verilecek ve 80 soru yöneltilecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonraki oturumlarında ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

 

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI GELECEK HAFTA

Öte yandan ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak. Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül'de saat 10.15'te; Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15'te düzenlenecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim'de saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

ÖSYM takvimine göre bu sınavların sonuçları 21 Ekim'de açıklanacak.

Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim'de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım'da ilan edilecek.

NE OLMUŞTU?

2022 KPSS’de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine idari ve adli soruşturma başlatılmıştı. 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumları, iddialar üzerine iptal edilmişti.

İptal kararı öncesinde ise polis, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KPSS ilgili açtığı soruşturma kapsamında Yediiklim Yayınları'nda arama yapmıştı. Dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine el konulmuştu. Yediiklim Yayınevi ve soru uzmanları ile ÖSYM çalışanlarının telefon arama ve baz kayıtları da mercek altına alınmıştı. Sınav öncesi, şüpheli görüşme olup olmadığı araştırılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, ön raporunu açıklayan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) 3 sorunun birebir aynı, 10 soruda ise benzerlik olduğunu tespit etmişti. Soruların sızdırıldığı iddiasını reddeden Yediiklim Yayınları yetkilileri ise ÖSYM’nin, daha önceki sınavlarda da benzer sorularını kullandığını, mağdur tarafın kendileri olduğunu öne sürmüştü.

YÖK Başkanı Erol Özvar, iptal edilen KPSS ile ilgili incelemelerin tamamlandığını belirterek, “Genel kurulumuzca inceleme neticesi sonucu paylaşılacaktır” demişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler kpss oturum sınav