İngiltere'den, Türkiye ve Suriye'ye 25 milyon sterlinlik yeni yardım paketi

Türkiye ve Suriye'ye yönelik 25 milyon sterlinlik yardım paketini duyuran İngiltere, bu kapsamda yardım malzemelerinin yanı sıra tıbbi müdahale ekiplerinin de görevlendirileceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye yönelik 25 milyon sterlinlik (yaklaşık 566 milyon lira) yeni yardım paketini açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, depremzedelere yönelik yardım ve hizmetler için yeni bir yardım paketi hazırlandı.

AA'nın aktardığına göre, Türk kurumları ile Türkiye ve Suriye'de görev yapan Birleşmiş Milletler kurumlarının raporları doğrultusunda yapılan yardım kapsamında, çadırlar ve battaniyelerin ulaştırılması ile tıbbi müdahale ekiplerinin görevlendirilmesi yer alacak. Toplam 25 milyon sterlinlik yardımla Suriye'deki sivil toplum kuruluşları (STK) da desteklenecek. Yardım paketinde kadınlara, kız çocuklarına, doğum uzmanlarına, cinsiyet temelli şiddet mağdurlarına ve zorla yerinden edilenlere de özel önem verilecek.

İngiltere, Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de görev yapmak üzere önce 77 kişilik arama kurtarma ekibi görevlendirmiş ardından da acil tıbbi müdahale ekibiyle sahra hastanesi göndermişti. Suriye'de Beyaz Miğferler'e destek veren İngiltere'nin depremin yaşandığı günden bu yana yaptığı yardımların miktarı son paketle 42,8 milyon sterline (yaklaşık 970 milyon lira) ulaştı. (DIŞ HABERLER)