İngiltere'den 'Bir Zamanlar Gelecek: 2121'e En İyi Film Ödülü

Serpil Altın imzalı “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filmi 23'üncü Londra Bilimkurgu Festivali’nden En İyi Film Ödülü ile döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Serpil Altın’ın filmi "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" İngiltere’de düzenlenen 23'üncü Londra Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde En İyi Uzun Metraj Bilimkurgu Film Ödülü'nü kazandı. 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Serpil Altın’ın, yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur’un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç yer alıyor. Sanat yönetmenliğini Özüdoğru Cici’nin yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini Kaan Çalışkan üstleniyor.

“Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in konusu şöyle:

“Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. 'Kıtlık Kanunları' gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Bu sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bebek haberiyle değişir.”

.

"Bir Zamanlar Gelecek: 2121" geçtiğimiz aylarda da Amerika’da gerçekleşen 19. Phoenix Uluslararası Horror and Sci-Fi Film Festivali’nde de “En İyi Bilim Kurgu Film” ödülünü kazanmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)