İngiltere’de ‘teknik sorun’: 16 bin vaka korona tablosuna yeni eklendi

İngiltere Sağlık Bakanlığı, 25 Eylül-2 Ekim arasında tespit edilen yaklaşık 16 bin korona vakasının teknik sorun nedeniyle sisteme girilemediğini açıkladı. Ülkenin korona tablosunda bu tarihlerde yer almayan sayılar, hafta sonunda eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Sağlık Bakanlığı, 25 Eylül-2 Ekim arasında tespit edilen yaklaşık 16 bin vakanın 'teknik sorun' nedeniyle bilgisayar sistemine girilmediğini ve bu vakaların hafta sonu açıklanan sayılara eklendiğini duyurdu.

İngiltere'de cumartesi günü 12 bin 872, pazar günü de 22 bin 962 yeni koronavirüs vakası açıklanmıştı. Bakanlık, hafta sonuna yansıtılan vaka sayılarının, hafta içi tespit edilen vaka sayılarından bu teknik aksaklık nedeniyle fazla olduğunu duyurdu.

'TÜM VAKALAR SİSTEME GİRİLDİ'

25 Eylül ve 2 Ekim arasında kaydedilmeyen toplam vaka sayısı 15 bin 841 olarak verildi. BBC Türkçe'nin aktardığına göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, teknik sorunun çözüldüğü ve tüm vakaların sisteme girildiği kaydedildi.

İŞÇİ PARTİSİ: NE OLDUĞU AÇIKLANMALI

Muhalefetteki İşçi Partisi'nden Sağlık Bakanlığı'nı izlemekle yükümlü Jonathan Ashworth, "(Sağlık Bakanı) Matt Hancock pazartesi günü Avam Kamarası'na gelip ne olduğunu, bu durumun virüsü kontrol altına almada nasıl bir etkide bulunduğunu ve test ve takip sistemini nasıl düzelteceğini açıklamalı" dedi.

'TABLOYA GİRMEDİLER AMA POZİTİF TEST SONUCUNU ALDILAR'

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Covid-19 pozitif test sonuçlarının raporlandığı tabloya aktarımı sırasında oluşan 'teknik sorun'un 2 Ekim cuma günü geceyarısı fark edildiği belirtildi. Açıklamada bu kişilere Covid-19 test sonuçlarının normal bir şekilde bildirildiği kaydedildi. (BBC Türkçe)